Sessió: “Resolem dubtes sobre l’eutanàsia” a
l’Espai Cràter d’Olot

L’organitza el Comitè d’Ètica Assistencial de la Fundació i és oberta a tothom.

El pròxim dijous 4 de maig a les 19h a la sala Magma de l’Espai Cràter d’Olot el Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) de la Fundació organitza una sessió per resoldre dubtes, preguntes i inquietuds sobre la llei de l’eutanàsia. Una trobada oberta a tots els públics.

Comptarem amb la presència de Josep Maria Bosch, advocat expert en dret sanitari i assessor jurídic de la Unió Catalana d’Hospitals; Roser Font, infermera de Mútua Terrassa i membre de la Societat Catalana de Bioètica; i Carme de Castro, metgessa de família de l’ICS i professora associada de bioètica de la Universitat de Girona.

El juny de 2021 va entrar en vigor a Espanya la Llei Orgànica 3/2021 de regulació de l’eutanàsia (LORE), que regula el dret de demanar ajuda per morir, en un context de malaltia greu incurable o bé de patiment greu, crònic i impossibilitant, bé sigui amb l’administració de la substància prescrita per part del professional mèdic o l’auto administració d’aquesta, segons decideixi la persona. Un dret reivindicat durant molts anys per alguns col·lectius, però alhora sostingut per una majoria molt destacada de la ciutadania.

La sessió es desenvoluparà a partir de les preguntes del públic assistent i la conversa entre els ponents, així que es poden fer arribar els dubtes i les reflexions abans de la trobada a comiteeticaassistencial@hospiolot.cat

A tots els interessats, us hi esperem!