Setmana Mundial de la Immunització 

La vacunació salva milions de vides i és una de les intervencions sanitàries de major èxit i rendibilitat. Al món hi ha més de 19 milions de nens que no estan vacunats o estan vacunats de manera incompleta, cosa que comporta un risc seriós de patir malalties potencialment mortals. Un de cada 10 nens no arribarà a rebre mai una vacuna i probablement mai hagi tingut contacte amb el sistema de salut.

La Setmana Mundial de la Immunització, que se celebra l’última setmana d’abril, té per objectiu senyalar les accions col·lectives necessàries per garantir que tothom estigui protegit davant les malalties preventives mitjançant la vacunació. El lema d’aquest any –Protegits col·lectivament, #Les vacunes funcionen- engloba a tothom, des dels donants fins la població en general, a doblar els seus esforços per incrementar la cobertura de vacunes.

Per aquests motius, els governs han d’invertir en vacunes, els promotors han de fer de les vacunes una prioritat i la gent s’ha de vacunar.

Objectius campanya 2018

La finalitat de la Setmana Mundial de la Immunització 2018 és instar a una acció més decidida a favor de la vacunació a tot el món, prenent especial atenció al paper que tots, des dels donants fins a la població en general, podem fer en aquest sentit.

Com a part de la campanya del 2018, l’OMS i els associats s’han proposat:

  • Destacar la importància de la immunització i les deficiències que segueix donant la cobertura mundial
  • Senyalar als països donants el valor de les vacunes i la importància de que inverteixin en la immunització
  • Posar de manifest com cadascú de nosaltres, des dels donants fins a la població en general, podem i hem d’impulsar el progrés de les vacunes

  Podeu trobar més informació de la Setmana Mundial de la Immunització aquí.