S’incorpora una nova resident a l’Hospital d’Olot

És el tercer any que la institució té residents MIR en Medicina Familiar i Comunitària. 
La residència de l’especialitat la farà principalment al CAP d’Olot i, l’atenció especialitzada, a l’Hospital d’Olot. 

Aquest matí, una resident de Medicina, ha començat la seva estada de quatre anys a l’Hospital d’Olot, i se suma a les cinc residents que actualment té el centre. L’Hospital d’Olot ofereix tres places, compartides amb els CAP d’Olot (1) i el de Banyoles (2). Tot i això, n’han quedat dues de desertes després que sis residents de trenta-dos renunciessin ahir a les seves places d’Atenció Familiar i Comunitària a la Unitat Docent de Girona-ICS, de la qual forma part Olot.

La Dàlia Sànchez és la resident que ahir la tarda va escollir iniciar l’especialitat en Medicina Familiar i Comunitària al CAP d’Olot (ICS) i a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, on farà l’estada de l’atenció especialitzada. Cal destacar que va fer-ho sent la primera opció i amb la nota més alta de les que havien escollit la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS (UDAMFiC).

El centre comptarà, a partir d’aquest maig amb 6 residents: una de primer any (R1), tres de segon (R2) i dues de tercer (R3). L’Hospital d’Olot va ser acreditat el novembre de 2020 com a dispositiu associat per a la formació d’especialistes a la UDAMFiC i és el tercer any que compta amb residents de Medicina.

Alba Serra, adjunta al Servei de Medicina Interna (MI) i col·laboradora docent de la UDAMFiC, ressalta que la incorporació de residents al servei ha suposat “una alegria per la il·lusió que fa poder-los acompanyar en el seu procés d’aprenentatge i, alhora, un repte per fer les coses millor, ser més acadèmics i transmetre el millor possible els coneixements i els valors de la professió en la pràctica diària”. Actualment MI és el servei on fan gran part de la residència d’atenció especialitzada, a més de les guàrdies a urgències i la rotació a d’altres serveis del centre.

La Unitat Docent

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Girona ha cobert 32 de les 33 places MIR i les 8 d’infermeria; tot i que ahir, sis d’aquestes trenta-dues van renunciar a la seva plaça deixant vacants, entre altres, les dues del CAP de Banyoles (ICS)-Hospital d’Olot. Durant l’acte de benvinguda que va tenir lloc ahir la tarda, els residents van escollir a quina àrea bàsica de salut volen fer la seva residència, d’entre els centres que estan acreditats, i els hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres, Blanes, Calella i, des del 2021, també el d’Olot.

Anna Nierga (R3), Zunel Pintos (R2), Dàlia Sànchez (R1) i
Marina Pelfort (R2)