Horaris i dates de vacunació de la grip a la Garrotxa

La vacunació per la grip s’avança quinze dies aquest 2020 i comença aquest dijous 15 d’octubre.
Aquest any, i de manera excepcional a causa de la pandèmia, la vacunació es farà majoritàriament fora dels centres d’atenció primària i serà imprescindible accedir-hi amb cita prèvia. 

La campanya de vacunació contra la grip s’avança dues setmanes respecte del 2019 i comença aquest dijous 15 d’octubre a Catalunya. A la Garrotxa, el primer dia de vacunació serà el dilluns dia 19. Tot i això, durant la primera quinzena d’octubre ja s’ha prioritzat la vacunació del personal sanitari i sociosanitari així com les persones institucionalitzades. 

La principal novetat respecte a la campanya de vacunació d’aquest 2020 és que es farà majoritàriament fora dels centres d’atenció primària, principalment en espais municipals cedits pels ajuntaments. A la Garrotxa s’han habilitat fins a 14 punts de vacunació en dies i franges horàries diferents per tal d’abastar tanta població com sigui possible. El motiu d’aquesta descentralització és evitar aglomeracions en espais més reduïts com poden ser alguns consultoris locals i assegurar així que es compleixen totes les mesures de seguretat davant la COVID-19.

Un equip format per personal d’infermeria i administratiu es desplaçarà a aquests espais municipals per fer la vacunació, als quals caldrà accedir amb cita prèvia. Els usuaris podran agafar cita per internet o a través de La Meva Salut (LMS), directament en una agenda de vacunació, un espai digital que inclou la informació personal generada per l’atenció sanitària prestada en centres assistencials públics. L’accés és des de l’adreça web https://lamevasalut.gencat.cat o a través de l’app La Meva Salut.

A banda de La Meva Salut, els usuaris dels centres d’atenció primària de la Garrotxa també poden triar vacunar-se aprofitant les visites de control quan vagin al CAP.

Els objectius de l’Agència de Salut Pública de Catalunya pel que fa a les cobertures de vacunació d’aquesta temporada 2020-2021 són assolir o superar cobertures de vacunació del 75% en persones grans, preferentment a partir dels 65 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% en embarassades i en persones amb condicions de risc. 

La vacuna de la grip es recomana especialment a les persones susceptibles de patir-ne els efectes, com ara les qui tenen malalties cròniques, la gent gran, les dones embarassades, els professionals de l’àmbit sanitari i col·lectius de serveis essencials (bombers, policia, mestres, cuidadors/es familiars de gent gran…). Tenint en compte la situació epidemiològica actual i la importància de mantenir els serveis educatius actius, en aquesta campanya 2020-2021 també es considera el col·lectiu de mestres com un servei públic essencial on es recomana la vacunació. Aquestes persones s’hauran de vacunar als mateixos serveis sanitaris que els corresponguin. 

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i seguir unes bones pràctiques d’higiene. Això ajuda a disminuir la transmissió del virus i és l’acció més efectiva per protegir-se i protegir les persones del nostre entorn. 

ABS Olot

EAP Dies Horaris Centre de vacunació Direcció
Olot 21, 23 i 30 d’octubre 9h-13h Recinte Firal d’Olot C/ de Madrid, s/n
Olot 20 i 27 d’octubre 15h-19h Recinte Firal d’Olot C/ de Madrid, s/n
Olot 2 de novembre 9h-14h Recinte Firal d’Olot C/ de Madrid, s/n
Olot 19 i 26 d’octubre 9h-13h Sala Torín C/ del Roser, 13
Les Preses 28 d’octubre 9h-13h Ajuntament de les Preses C/ Major, 2

ABS Sant Joan les Fonts

EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
Sant Joan les Fonts 4 de novembre 15h-18h Antic cinema C/ Major de Santa Magdalena
Sant Joan les Fonts 10 de novembre 9h-13h Antic cinema C/ Major de Santa Magdalena
La Canya 4 de novembre 10h-13h Casal d’avis La Canya C/ de les Escoles, 1
Castellfollit de la Roca 12 de novembre 10h-13h Centre Cívic Carrer Migdia, 1

ABS La Vall d’en Bas i Hostoles

EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
La Vall d’en Bas 5 de novembre 9h-13h Can Trona – Centre Cultura i Natura Passatge de Can Trona, 26
Sant Feliu de Pallerols 9 de novembre 9h-13h Ca les Hermanes – espai polivalent C/ del Soler, 4
Les Planes d’Hostoles 11 de novembre 10h-12h Pavelló poliesportiu municipal Passeig de l’Estació, s/n

ABS Besalú

EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
Besalú 21 i 28 d’octubre 9h-13h Pavelló de Besalú Pg. de Francesc Cambó, 4
Besalú 22 d’octubre 10h-13h Pavelló de Besalú Pg. de Francesc Cambó, 4
Tortellà 27 d’octubre 11.30h-14h Centre Cívic Pl. del Mercat, 21
St. Jaume de Llierca 19 d’octubre 10h-13h Ajuntament St. Jaume de Llierca C/ d’Àngela Brutau, 1
Montagut 21 d’octubre 11.30h-14h Sala de reunions de l’Ajuntament Av. de les escoles, 2