S’inicia la campanya de vacunació de la grip i de la 3a dosi de la Covid-19 de manera simultània 

La vacunació per la grip comença a la Garrotxa avui dilluns 25 d’octubre i es farà simultàniament amb l’administració de la 3a dosi de la vacuna contra la Covid-19 per a les persones a qui estigui indicada. 
Tal com es va fer l’any passat, caldrà demanar cita prèvia per vacunar-se i s’administraran fora dels centres d’atenció primària, principalment en espais municipals. 

Amb el lema Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip, avui 25 d’octubre comença la campanya de vacunació contra la grip. Enguany, l’objectiu és protegir les persones més vulnerables i disminuir al màxim la possible incidència del virus en els grups de risc. Les persones que formen part d’aquests grups veuen incrementat per dos el risc de mortalitat en cas de patir una coinfecció per grip i per SARS-CoV-2. Per aquest motiu és molt important que us vacuneu contra la grip si: 

  • Teniu 60 anys o més.
  • Patiu alguna condició de salut prèvia considerada de risc, com ara diabetis, obesitat mòrbida, malaltia renal o hepàtica, anèmies, hemofília, immunosupressió, malaltia neuromuscular greu, càncer, celiaquia, implant coclear o en espera de l’implant, fístula de líquid cefalorraquidi, malaltia inflamatòria crònica i trastorns que comporten disfunció cognitiva.
  • Esteu embarassada o fa menys de 6 mesos que heu donat a llum.
  • Treballeu en un centre sanitari o sociosanitari, proporcioneu cures domiciliàries a persones amb alguna malaltia considerada de risc o treballeu en oficines de farmàcia o institucions d’atenció geriàtrica.
  • Conviviu amb una persona amb una condició de salut considerada de risc.
  • També s’han de vacunar els infants entre els 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat (menys de 32 setmanes de gestació).

També és molt recomanable que es vacunin contra la grip les persones institucionalitzades o que treballen en centres d’internament, així com les forces i cossos de seguretat, bombers, serveis d’emergències, etc. 

A banda de la vacuna contra la grip, simultàniament també s’administrarà la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 als majors de 70 anys i que faci més de sis mesos que porten la pauta completa de vacunació. Des de ja fa unes setmanes, també s’administra la dosi addicional a les persones immunodeprimides i les institucionalitzades a les residències geriàtriques i als sociosanitaris de llarga estada. 

Tal com ja es va fer l’any passat, la campanya de vacunació es farà majoritàriament fora dels centres d’atenció primària, en espais municipals cedits pels ajuntaments. A la Garrotxa s’han habiltiat fins a 13 punts de vacunació en dies i franges horàries diferents per tal d’abastar tanta població com sigui possible. El motiu d’aquesta descentralització és evitar aglomeracions en espais més reduïts com poden ser alguns consultoris locals i així assegurar que es compleixen totes les mesures de seguretat. 

Un equip format per personal d’infermeria i administratiu es desplaçarà a aquests espais municipals per fer la vacunació, als quals caldrà accedir amb cita prèvia. Els usuaris hauran de demanar cita a través del web citasalut.gencat.cat o de La Meva Salut a l’apartat Cita.

Els usuaris dels CAP d’Olot i Besalú (els habitant dels municipis d’Olot, Les Preses, Santa Pau, Besalú, Argelaguer, Maià de Montcal, Montagut, Oix, Sant Jaume de Llierca i Tortellà)  de més de 70 anys que faci més de sis mesos que s’han posat la segona dosis de la Covid-19, seran citades directament per SMS, sense que hagin de demanar cita prèvia.

Els usuaris dels centres d’atenció primària i dels consultoris locals de la Garrotxa  també poden vacunar-se aprofitant les visites de control quan vagin al CAP.

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i seguir unes bones pràctiques d’higiene. Això ajuda a disminuir la transmissió del virus i és l’acció més efectiva per protegir-se i protegir les persones del nostre entorn.

Dates i horaris de vacunació a la Garrotxa:

EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
Olot

Vacuna grip + 3a dosis de Covid-19 per a majors de 70 anys

Dimarts De 9h a 13h i de 15h-19h Casal Marià C/ de Bolòs, 3
Olot

 Vacuna grip + 3a dosis de Covid-19 per a majors de 70 anys

Dimecres De 9h a 13h Casal Marià C/ de Bolòs, 3
Olot

Vacuna COVID 19

Dimecres De 15h a 17h Casal Marià C/ de Bolòs, 3
Olot

Vacuna grip +

Dijous De 9h a 13h i de 15h-19h Casal Marià C/ de Bolòs, 3
Les Preses

Cal demanar hora al
972 68 25 17 

28 d’octubre 9h-12h Llar d’avis (baixos de l’Ajuntament) c/Major, 2
Santa Pau 2  de novembre 12-14.30h Ambulatori local C/ del Mirador, 6
EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
Sant Joan les Fonts 28 d’octubre 9 h – 13.30 h Centre Cívic C/ Enric Granados, 10
La Canya 11 de novembre 9 h – 13.30 h Casal d’avis La Canya C/ de les Escoles, 1
Castellfollit de la Roca 4 de novembre 9 h – 13.30 h Centre Cívic Pl. de Sant Roc, 2
EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
La Vall d’en Bas 27 d’octubre 9 h – 13.30 h Local Social Els Hostalets d’en Bas Plaça Major, 5-6
Sant Feliu de Pallerols 3 de novembre 9 h – 13.30 h Ca les Hermanes – espai polivalent C/ del Soler, 4
Les Planes d’Hostoles 10 de novembre 9 h – 13.30 h Pavelló poliesportiu municipal Passeig de l’Estació, s/n
EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
Besalú 26 d’octubre i 2 de novembre 12h a 15h Pavelló de Besalú Pg. de Francesc Cambó, 4
Besalú

Vacuna grip + 3a dosis de Covid-19 per a majors de 70 anys

29 d’octubre i 5 de novembre 12h a 15h Pavelló de Besalú Pg. de Francesc Cambó, 4
Tortellà Pendent
St. Jaume de Llierca Pendent
Montagut Pendent

Aquestes dates i horaris establerts s’aniran ampliant en funció de les necessitats. Als municipis de Tortellà, Sant Jaume de Llierca i Montagut s’està treballant l’habilitació d’espais externs. Les persones que s’hagin de posar la doble vacuna d’aquests municipis, els hi administraran al CAP de Besalú. S’utilitzaran els canals de comunicació habituals per donar a conèixer a la ciutadania els nous punts de vacunació.