S’inicia un grup d’acompanyament al dol al CAP de
Sant Esteve d’en Bas

Són deu sessions durant els mesos de febrer, març i abril i pretén posar en contacte diferents persones
que estan vivint situacions similars. 

L’Equip d’Atenció Primària de la Vall d’en Bas-Hostoles ha iniciat aquest mes de febrer un grup d’acompanyament al dol al CAP de Sant Esteve d’en Bas, amb el suport del Centre de Salut Mental d’Adults de la Garrotxa. 

Les sessions, guiades per la psicòloga Janina Roca, del Programa de Col·laboració amb l’Atenció Primària (PCP) de l’IAS, i la referent de benestar emocional comunitari de l’ABS de la Vall d’en Bas-Hostoles de la Fundació, Laura Teixidor, es fan a un espai cedit per l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. 

La constitució del grup va ser el passat divendres 10 de febrer i es faran 10 sessions d’una hora i mitja cadascuna durant els mesos de febrer, març i abril. Les persones interessades poden enviar un correu a lteixidor@hospiolot.cat o trucar al CAP de Sant Esteve d’en Bas (972 69 03 02).

El grup està obert a totes aquelles persones que ho desitgin i que es trobin en procés de dol per la pèrdua d’una persona estimada. El dol és un procés natural de l’ésser humà, en què necessitem adaptar-nos a una nova vida on no hi és la persona que ha mort. Un grup d’acompanyament a familiars en dol és una eina útil en aquest procés que permet posar en contacte persones que estan vivint situacions similars i potencia un major sentiment d’entesa, vincle, acceptació, normalització i comprensió.