Situació i mesures preventives a l’Hospital d’Olot per la situació actual de la pandèmia

L’Hospital d’Olot manté les mesures preses aquest mes de gener a causa de la situació actual de la pandèmia i la tendència a l’alça dels ingressos de pacients amb coronavirus. 

Visites a pacients ingressat
Es mantenen suspeses les visites als pacients ingressats a la unitats d’hospitalització, així com als residents del sociosanitari (unitat 1). Només es permet un acompanyant en els pacients en final de vida, les parteres i els menors d’edat. 

Àrea quirúrgica 
S’estan fent totes les cirurgies sense ingrés previstes, així com les intervencions oncològiques i les urgents. Les intervencions quirúrgiques que requereixen pernoctació del pacient es mantenen suspeses per tal de disminuir la pressió assistencial a les untiats d’hospitalització de pacients no covid.

Classes de preparació al part i al postpart
Es mantenen les classes de preparació al naixement i de postpart de manera virtual. Per participar-hi només cal adherir-se a la sessió mitjançant la plataforma Jitsi Meet: consultar horaris.

Accés a consultes externes, urgències i hospital de dia
En tots aquests serveis el pacient ha de venir sol, sense acompanyants. Es fan excepcions en els casos de menors d’edat i persones dependents i/o amb fragilitat. A consultes externes també es permet un acompanyant amb les visites de control gestacional: ecografies obstètriques i registres.

Extremar les mesures de protecció 
Cal respectar sempre les mesures de seguretat: distància, mans i mascareta quirúrgica. També es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les següents situacions: 

    • Si estan pendents del resultat d’una PCR
    • Si son contactes estrets d’un positiu
    • Si presenten símptomes compatibles amb la covid-19

Situació Hospital d’Olot
Actualment hi ha una unitat d’hospitalització destinada a pacients covid-19 amb 32 llits, així com una unitat de semi crítics amb 2 llits. Paral·lelament, es mantenen els dos circuits diferenciats a urgències per pacients amb simptomatologia respiratòria i pacients que acudeixen al servei per altres patologies. 

L’Hospital d’Olot té aquest matí un total de 19 pacients amb covid-19 ingressats. Pel que fa a professionals, en aquest moment hi ha 13 professionals positius amb covid-19. En el que portem d’any hem atès 8 pacients crítics a l’àrea de semi crítics de l’Hospital i posteriorment s’han derivat a l’hospital de referència. Pel que fa a les defuncions, aquest 2021 hem tingut 10 èxitus a conseqüència del coronavirus. Diàriament podeu consultar les dades actualitzades a la pàgina web del centre: hospiolot.cat