Tancament del projecte “Covid, lliçons de vida”

Aquest diumenge 8 de maig es va fer l’acte de clausura del projecte, impulsat conjuntament entre la Fundació i
els instituts de la Garrotxa.
Durant l’acte es va presentar la coreografia de percussió corporal que simbolitza el tancament del projecte i es va inaugurar l’exposició que es pot veure durant tot el mes de maig al vestíbul del centre.

Aquest diumenge 8 de maig al migdia es va celebrar a l’Hospital d’Olot un acte per simbolitzar el tancament de projecte ‘Covid, lliçons de vida’, una iniciativa conjunta entre la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i alguns instituts de la comarca per donar veu a tota la gent que ha patit una pèrdua en temps de pandèmia i el que ha suposat la gestió d’aquestes emocions.

Durant l’acte es va explicar com ha estat aquest treball conjunt entre estudiants de 12 i 13 anys i professionals sanitaris de la Fundació. També es va presentar la coreografia de percussió corporal, que amb la direcció del músic osonenc Santi Serratosa van enregistrar a principis d’abril al Parc Nou d’Olot. Abans de finalitzar l’acte, la colla castellera els Xerrics d’Olot va aixecar un pilar especial en record a les víctimes de la pandèmia.

‘Covid, lliçons de vida’ és un projecte que va sorgir conjuntament dels instituts i de la Comissió de Dol i Final de Vida de la Fundació, un grup interdisciplinari amb diferents perfils professionals de l’àmbit de la salut que treballa de manera directa en processos que impliquen l’acompanyament i l’atenció al dol per tal de millorar l’atenció global en aquest àmbit tant per al pacient o la família, com per als mateixos professionals.

L’exposició dels treballs plàstics, al vestíbul de l’Hospital d’Olot

Durant el passat mes de febrer, cinc professionals sanitaris de la Fundació es van desplaçar als instituts i als centres educatius de la Garrotxa per resoldre dubtes i inquietuds sobre la pandèmia. Amb aquests coneixements els centres van preparar uns treballs plàstics sobre el COVID-19, a l’assignatura Educació Visual i Plàstica; obres que ara es podran veure exposats al vestíbul de l’Hospital.

Els instituts que es van adherir al projecte són l’Institut Montsacopa, l’IES Garrotxa, el Bosc de la Coma i l’Escola Pia d’Olot, així com l’Institut Escola Salvador Vilarassa de Besalú. El tret de sortida de l’exposició ha estat aquest diumenge 8 de maig i s’allargarà durant tot el mes.