Tancament del projecte “Covid, lliçons de vida”

Durant l’acte es presentarà la coreografia de percussió corporal que s’ha fet conjuntament entre professionals sanitaris i
alumnes dels instituts.
També s’exposaran al vestíbul de l’Hospital els treballs plàstics que han elaborat els nois i noies de primer d’ESO després de les sessions amb els professionals de la salut.

El diumenge 8 de maig a les 12 h del migdia se celebrarà a l’Hospital d’Olot un acte per simbolitzar el tancament de projecte “Covid, lliçons de vida, una iniciativa conjunta entre la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i alguns instituts de la comarca per donar veu a tota la gent que ha patit una pèrdua en temps de pandèmia i el que ha suposat la gestió d’aquestes emocions.

Durant l’acte s’explicarà com ha estat aquest treball conjunt entre estudiants de 12 i 13 anys, i professionals sanitaris de la Fundació. També es presentarà la coreografia de percussió corporal que, sota la direcció del músic osonenc Santi Serratosa van enregistrar a principis d’abril al Parc Nou d’Olot. Abans d’acabar l’acte hi haurà una actuació de la colla castellera Xerrics d’Olot amb un pilar especial. És obert a tothom i es farà a l’exterior del centre sanitari.

“Covid, lliçons de vida” sorgeix conjuntament dels instituts i de la Comissió de Dol i Final de Vida de la Fundació, un grup interdisciplinari amb diferents perfils professionals de l’àmbit de la salut que treballa de manera directa en processos que impliquen l’acompanyament i l’atenció al dol per tal de millorar l’atenció global en aquest àmbit tan delicat per al pacient o la família, com per als mateixos professionals.

L’exposició dels treballs plàstics, al vestíbul de l’Hospital

Durant el febrer, cinc professionals sanitaris de la Fundació es van desplaçar als instituts i als centres educatius de la Garrotxa per resoldre dubtes i inquietuds sobre la pandèmia de la Covid-19. Amb aquests coneixements, els centres van preparar uns treballs plàstics sobre la pandèmia, a l’assignatura d’Educació Visual i Plàstica, que ara es podran veure exposats al vestíbul de l’Hospital.

Els instituts que es van adherir al projecte són el Montsacopa, la Garrotxa, el Bosc de la Coma i l’Escola Pia d’Olot, també l’Institut Escola Salvador Vilarassa de Besalú.

El tret de sortida de l’exposició serà el 8 de maig i s’allargarà durant tot el mes.