Tasio Raviña, últim petit gran mestre

La vitalitat, l’optimisme, la sinceritat i el valor van omplir de nou la sala d’actes de l’Hospital d’Olot aquest passat divendres 23 de març. En Tasio Raviña, els seus germans i els seus pares ens donaven una nova lliçó de vida, dins el marc de les converses “Els nostres grans petits mestres”.

En Tasio va estar acompanyat pels seus pares, en Nelson Raviña i la Georgina Corestein, els seus quatre germans –Ciro, Dante, Bruna i Fausto- i la neuròloga pediàtrica Mireia del Toro de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. En Tasio, que té una paràlisi cerebral que li afecta la part motriu, va explicar que el seu equip de futbol preferit és la “Juventus” i que quan sigui gran substituirà al “porter Buffon” de l’equip italià.

“Sempre vol ser porter, juguem a què juguem, encara que sigui a bàsquet”, explicava un dels seus germans sobre en Tasio i les hores que passen jugant els cinc germans. La mare va puntualitzar que quan van conèixer el diagnòstic “vam respirar tranquils, perquè sabíem què passava i a partir d’aquí només podíem buscar solucions”. “El més dur és explicar-ho a la família”, deia en Nelson, perquè “estaven lluny i explicar que el teu fill té paràlisi cerebral, si no vius amb ell i no el veus créixer, pot angoixar i fer-te una idea equivocada de la vida que porta en Tasio”.

El diagnòstic d’en Tasio va arribar quan tenia onze mesos de vida. “En ser dos germans bessons, veia que un aguantava el cap i l’altre no, i sabíem que alguna cosa passava”, apuntava la Georgina. La neuròloga pediàtrica, Mireia del Toro, va afegir que el diagnòstic d’en Tasio afectava “únicament la part motriu” i que el gran entorn familiar que tenia era “molt positiu per ell”.

Unes 120 persones van omplir per tercer divendres consecutiu la sala d’actes de l’Hospital d’Olot per escoltar un exemple de vida i valentia de la veu dels seus protagonistes, la família Raviña-Corestein.

Tasio Petit Mestre 1