Tret de sortida a la campanya de vacunació antigripal i de la Covid-19 a les àrees bàsiques de la Fundació

Es pot demanar hora directament des de La Meva Salut, al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o trucar al CAP. 
Es començarà a vacunar la segona quinzena d’octubre i, per primera vegada, s’introdueix la vacuna de la grip per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat i per a les persones fumadores. 

El 16 d’octubre comença la campanya de vacunació per a la grip i la Covid-19 a les àrees bàsiques de la Fundació. Tot i això, ja fa uns dies que la campanya s’ha iniciat per a aquells col·lectius més vulnerables, les persones que viuen a residències, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. 

A partir del 16 d’octubre, la vacunació s’amplia a la resta de col·lectius convocats. Aquests són els que tenen més risc de patir complicacions o de transmetre la malaltia a persones de risc. Així doncs per primera vegada s’introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat, i es continuaran vacunant els col·lectius següents: persones de 60 anys i més, persones amb condicions de risc (amb problemes de salut crònics com l’obesitat), dones embarassades, persones amb immunosupressió, col·lectius de persones fumadores i professionals sanitaris i sociosanitaris, i altres serveis essencials i crítics. 

Precisament, en aquest darrer grup la Fundació ha preparat novament una campanya interna per vacunar de la grip i de la Covid-19 tots els professionals, que es farà de manera intensiva la setmana del 26 d’octubre. L’any passat pràcticament un 50% de la plantilla es va administrar el vaccí de la grip. 

Vacunació per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos

Aquest any s’inicia la vacunació antigripal a la població infantil sana de 6 mesos a 59 mesos amb una única dosi injectable. També és tetravalent com la dels adults i amb la mateixa composició, però adaptada amb indicacions per a l’edat. 

Com es pot demanar cita prèvia?

La vacunació al CAP de referència sempre es fa amb cita prèvia, que es pot demanar mitjançant La Meva Salut, a través de la web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé trucant directament al CAP.

Aquests són els dies, horaris i punts de vacunació per a aquest mes d’octubre: 

  • Les Planes d’Hostoles (pavelló polivalent): dilluns 16 d’octubre, de 9 h a 14 h.
  • La Canya (casal d’avis): dimarts 17 d’octubre, de 9 h a 14 h.
  • Hostalets d’en Bas (local social): dijous 19 d’octubre, de 9 h a 14 h.
  • Sant Joan les Fonts (centre cultural): divendres 20 d’octubre, de 9 h a 14 h.
  • Castellfollit de la Roca (centre cívic): dimarts 24 d’octubre, de 9 h a 14 h.
  • Sant Feliu de Pallerols (centre cívic): dimecres 25 d’octubre, de 15 h a 19 h.
  • Riudaura (consultori local): dimarts 7 de novembre, de 14.30 h a 16.40 h. 

Malgrat que el període prioritari de vacunació és durant la tardor i fins a finals de desembre, com altres anys, les vacunes contra la grip i la Covid-19 estaran disponibles fins que s’acabi la temporada estacional (a finals de març de 2024). 

Campanya de vacunació contra la grip i la Covid-19 (infografia)