Trobada de logopedes gironins a Olot

El passat divendres 16 de juny va tenir lloc a l’Hospital d’Olot la trobada de logopedes de Girona, sota el títol ‘Les cançons com a eina terapèutica’.

La sessió va iniciar-se amb la benvinguda de la logopeda de l’Hospital d’Olot i vocal de Girona del Col·legi de Logopedes de Catalunya, Anna Vila, i va seguir amb la presentació de la coral a càrrec de la seva directora i logopeda, Montserrat Massana. Posteriorment, i abans de començar l’assaig col·lectiu, va ser una de les integrants del grup, Anna Font, qui va explicar la seva experiència personal i els inicis de La Coral Taliqual.

La trobada estava pensada per mostrar l’efecte de les cançons com a eina terapèutica en persones que han patit un dany cerebral; i per això es va comptar amb la participació de la coral garrotxina. Els membres del grup van fer un petit assaig per mostrar als assistents la manera que tenen de treballar i la trobada va finalitzar amb un concert. El públic assistent estava format per pacients amb problemes neurològics i logopedes, que al finaltizar l’acte van poder intercanviar inquietuds i incerteses de la seva professió.

La Coral Taliqual és una coral especial, com es defineixen ells mateixos, ja que tots els membres del grup són persones que han patit algun problema neurològic que els afecta la comunicació i el llenguatge i que utilitzen les cançons com a eina terapèutica.