Un any més, la Fundació se suma a la conscienciació per
la Setmana Sense Fum
El lema d’aquesta edició és “Millor el moviment que no el fum o el vapeig”, i va dirigit al col·lectiu més jove.
La Fundació ha preparat activitats per a la comunitat als mercats setmanals i vídeos per a les xarxes socials d’influencers garrotxines.
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, sota el guiatge del grup de treball intern Comissió Sense Fum, torna a implicar-se un any més en la Setmana Sense Fum (del 24 al 31 de maig). L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància de no fumar i de poder gaudir d’un ambient lliure de fum. El lema d’aquesta edició és “Millor el moviment que no el fum o el vapeig”, i va dirigit especialment al col·lectiu més jove que pot iniciar-se en aquest hàbit.
En aquesta ocasió la Comissió ha preparat una sèrie d’accions i activitats que es promouran entre el 24 i el 31 de maig, atès que aquest últim dia és el Dia Mundial Sense Tabac.
Les referents en deshabituació tabàquica a l’Hospital d’Olot i a les ABS de la Fundació (Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas-Hostoles) participaran en taules informatives als municipis. Lliuraran material informatiu sobre el tabac i com prevenir aquest hàbit, donaran recomanacions i consells per ajudar a deixar de fumar i es faran cooximetries, una tècnica que permet mesurar la quantitat de monòxid de carboni per aire inspirat. Aquesta campanya es farà als mercats setmanals dels municipis on hi ha els CAP de la Fundació.
- Divendres 26 de maig: de 10 h a 12 h al mercat setmanal de Sant Esteve d’en Bas.
- Dimarts 30 de maig: de 10 h a 12 h al mercat setmanal de Sant Joan les Fonts.
En el cas de l’Hospital, el dimecres 31 de maig -Dia Mundial Sense Tabac- hi haurà un muntatge amb globus i missatges de conscienciació per a la població a l’entrada de consultes externes.
Campanya a les xarxes socials
La mitjana d’edat en què es comença a fumar a Catalunya és de 14,6 anys, segons dades del Departament de Salut (2020). Atès que és habitual que l’inici en el consum de tabac es produeixi durant l’adolescència i la joventut, una de les prioritats de les autoritats sanitàries és evitar que els nois i les noies agafin l’hàbit de fumar. De fet, la campanya d’aquest 2023 va especialment dedicada a aquest col·lectiu. És per això que des de les xarxes socials de la Fundació es divulgaran un parell de vídeos, creat per influencers garrotxines, amb l’objecitu d’arribar als joves. Per una banda el d’Anna Aumatell (interpretació i creació artística), que recentment s’ha fet viral a xarxes amb vídeos d’humor sobre temes d’actualitat, i, per l’altra, el compte Can Putades: cinc garrotxines que comparteixen pis d’estudiants a Barcelona i que han revolucionat TikTok en català.
Els podreu veure al compte de Twitter i Instagram de la Fundació (@hospiolot) i a @annaumatell i @canputades (també a TikTok) i seguir-ne totes les activitats amb les etiquetes #SumaSalut i #ssfcat23.