Un centenar d’alumnes han visitat l’Hospital d’Olot aquest curs 2022/23

Les visites escolars s’han reobert aquest curs després de dos anys. 
Els alumnes poden connectar amb alguns serveis de l’Hospital i els professionals que hi treballen, i alhora conèixer el paper del medi ambient i els hàbits quotidians en la seva salut. 

Aquest dimecres 22 de febrer, les visites escolars del curs 2022/23 a l’Hospital d’Olot s’han acabat amb alumnes de 5è de primària de l’Escola Pia d’Olot. La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ofereix als centres educatius de la ciutat l’oportunitat de conèixer alguns serveis del centre sanitari i promoure hàbits saludables. Al final de l’estada, els infants fan una visita al bosc dels Tres Roures, proper al centre, per abordar la importància del contacte amb la natura i de la cura del medi ambient en general, així com dels hàbits quotidians que ens ajuden a mantenir una bona salut. Aquesta darrera activitat és liderada per la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica (PEHSU) de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa per millorar la salut i medi ambient de la infància i adolescència de la comarca. 

Durant aquest curs han passat per l’Hospital alumnes de 5è de primària de l’Institut Escola Greda i l’Escola Pia i alumnes de diversos cursos de l’Escola Joan XXIII i Integra. Habitualment es visiten els serveis d’urgències, rehabilitació, sala de nadons, laboratori clínic, farmàcia i bugaderia, depenent sempre del moment i la situació a cada àrea. Són els mateixos professionals dels serveis els qui ensenyen les instal·lacions, els expliquen quines tasques fan i responen a les preguntes dels nens i nenes

Aquest 2022/23 ha estat el primer any, després de la pandèmia, que s’han pogut recuperar les visites amb normalitat. El 2020, durant les primeres onades de la Covid-19, es van suspendre les visites i el 2021 i 2022 es van reformular per impartir només activitats amb baix risc de contagi com el taller d’higiene de mans i la visita al bosquet. 

La iniciativa va començar el curs 2018/19 en el marc del Consell dels Infants d’Olot que impulsa l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot. Aquella en va ser la quarta edició i els alumnes de 5è de les escoles d’Olot van escollir la salut com a tema d’interès. Durant aquell curs més de 250 alumnes van passar per les instal·lacions de l’Hospital per conèixer el funcionament del centre i entendre la salut més enllà de l’àmbit sanitari. 

Des d’aleshores, les visites s’han continuat mantenint i s’articulen a través del programa Recursos Educatius de l’Àrea d’Educació i Jvoentut de l’Ajuntament d’Olot amb l’objectiu d’apropar els centres sanitaris als infants i promoure una cultura de la salut basada en la part física, mental i mediambiental.