Una exposició fotogràfica a l’Hospital d’Olot mostra el viatge a Tromso d’un grup de persones associades a MIFAS

Onze persones, nou amb discapacitat física més dos acompanyants, van embarcar-se en aquesta aventura de quatre dies per trencar les barreres físiques i mentals. 
El viatge es va organitzar a través del MIFASXperience, un programa del Grup MIFAS que organitza experiències inclusives per a persones amb discapacitat física que vulguin gaudir de l’oci, la cultura i l’esport. 
El tret de sortida de l’exposició, que és itinerant, serà a l’Hospital d’Olot i després seguirà exposant-se a d’altres indrets de la demarcació de Girona. 

De l’1 al 22 d’octubre, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició “Destí Tromso: trencant barreres”, de Grup MIFAS, al vestíbul del centre. La mostra, que és itinerant, exposa un total de 13 fotografies fetes pels mateixos participants al viatge i també per Tromso Accessible Tours, una empresa local de Noruega que es dedica a fer rutes accessibles. 

Un total d’11 persones sòcies de MIFAS van embarcar-se en aquest viatge a Tromso, Noruega, durant 4 dies, el febrer. Van poder gaudir d’una experiència única ja que, per a moltes d’elles era la primera de la seva vida. Van poder contemplar aurores boreals, visitar un poblet sami, fer rutes a bord d’un trineu, donar menjar als rens i gaudir de la vida a l’àrtic durant la seva estada. Aquesta aventura ha estat possible gràcies al programa MIFASXperience, del Grup MIFAS, que organitza experiències inclusives per a persones amb discapacitat física que vulguin gaudir de l’oci, la cultura i l’esport. Totes aquestes vivències s’han recollit en una exposició fotogràfica que es pot veure per primera vegada a Olot. 

La iniciativa va sorgir de Manu Heras, dinamitzador del programa MIFASXperience i estudiant del grau de Turisme a la Universitat de Girona. Heras va cursar un Erasmus a Tromso i, coneixent l’entorn i l’empresa local, va decidir organitzar el viatge i apropar-lo a persones amb discapacitat física per donar-los l’oportunitat de viure una experiència única i inoblidable. 

Aquest recull fotogràfic deixa palès que qualsevol persona, independentment de la seva diversitat, pot viatjar. Només cal adaptar l’entorn perquè les barreres es minimitzin i es pugui gaudir d’indrets diversos i abruptes que inicialment ens presentarien obstacles. Les fotografies van acompanyades de cadascun dels testimonis del viatge i declaracions en primera persona. 

El tret de sortida a l’Hospital d’Olot, que serà itinerant, és a Olot, i després s’exposarà a d’altres indrets de la demarcació de Girona.