Una vintena d’afectats de càncer participen al grup de suport d’Oncolliga durant aquest semestre a l’Hospital d’Olot

La programació inclou, com a novetat, diverses sessions de pilates

Una vintena d’afectats de càncer de la comarca de la Garrotxa assisteixen des de principi d’any a les sessions del grup de suport que la Fundació Oncolliga Girona ofereix a l’Hospital d’Olot i que aquest semestre, com a novetat, inclou sessions dirigides de pilates.

El grup, que es va crear a principis del 2018 inicialment només per a afectades de càncer de mama, es va ampliar al setembre a tota classe de càncer. En aquests moments, un total de 22 pacients assisteixen de manera assídua a les sessions, dirigides per la psicooncòloga de l’Oncolliga Teresa Feliu. El grup continua, però, està obert a noves incorporacions. L’únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.

L’objectiu del grup de suport és empoderar els malalts a través de l’intercanvi d’experiències pròpies, així com ajudar-los a guanyar confiança, seguretat, força i autonomia. En aquest nou semestre s’han programat onze sessions durant les quals, amb l’ajuda de diversos professionals, es tracten temes tan diversos com habilitats d’afrontament del càncer, la marxa nòrdica terapèutica, l’activitat física durant el procés de càncer, la immunoteràpia o els hàbits d’alimentació saludable. La programació també inclou un taller de maquillatge que tindrà lloc aquest divendres, 8 de març, i que anirà a càrrec de Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica.

Com a novetat, després d’algunes activitats es fa una sessió de pilates rehabilitadora, dirigida per Toni Binefa, del gimnàs ESPAI Olot.

Les sessions es porten a terme a la Sala d’Educació Maternal i a l’Aula de Docència de l’Hospital d’Olot amb una periodicitat quinzenal i tenen una durada de dues hores. Les persones interessades a formar part d’aquest grup de suport poden contactar amb l’Hospital d’Olot per rebre tota la informació.

Més serveis, més a prop

El grup de suport és només un dels múltiples serveis que l’Oncolliga ofereix actualment als malalts de càncer de la Garrotxa i a les seves famílies i que són possibles gràcies a les aportacions dels socis i de les persones que col·laboren en les diferents activitats benèfiques que l’entitat organitza al cap de l’any.

L’entitat compta amb un magatzem a Olot amb material destinat a proporcionar comoditat al malalt i a la seva família en la vida diària fora de l’hospital: cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grua… Tot aquest material s’ofereix en préstec de manera temporal, en funció de les necessitats de cada malalt.

A més, l’Oncolliga utilitza espais cedits per l’Hospital d’Olot per oferir els serveis d’atenció psicològica, drenatge limfàtic, estètica oncològica integral, grup de gimnàstica per a afectades de càncer de mama, marxa nòrdica terapèutica i banc de perruques, tots ells de manera gratuïta. En els casos en què el malalt ho necessita, les visites dels psicooncòlegs i fisioterapeutes es fan a domicili.

Grups de suport Oncolliga

Febrer-juny 2019