Una vuitantena de nadons ja tenen el seu arbre al bosc dels Tres Roures de l’Hospital d’Olot

La plantada de plançons forma part del projecte “Boscos per la salut: un nadó, un arbre” que es va iniciar el passat mes de novembre.
L’esdeveniment coincideix amb el cinquè aniversari del Follet de la Garrotxa i la celebració del Dia Mundial de la Salut.

Una vuitantena de famílies s’han apropat aquest matí al bosc dels Tres Roures, davant l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, per plantar el plançó d’una espècie autòctona de la Garrotxa que van rebre en el moment de néixer.

La jornada, que s’ha fet coincidir amb la celebració del Dia Mundial de la Salut i el cinquè aniversari del Follet de la Garrotxa, forma part del projecte “Boscos per la salut: un nadó, un arbre”, impulsat per la Unitat de Salut Mediambietal Pediàtrica de l’equip pediàtric territorial de la Garrotxa de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, juntament amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i la Forestal Catalana.

El programa s’emmarca en la campanya: “Simbiosi: boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden el bosc”, subvencionada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i pretén estimular els factors de protecció i de contacte amb la natura des del moment del naixement. La zona del bosc dels Tres Roures, situada just al costat de l’Hospital d’Olot, ha estat el lloc escollit per iniciar aquest vincle entre les famílies, la natura i el centre. Aquesta ha estat la primera plantada de plançons del projecte, però es preveu que se’n vagin fent al llarg de l’any. Per aquest motiu, totes aquelles famílies que no hagin pogut assistir a la primera plantada de plançons es poden posar en contacte amb la unitat de pediatria a través del correu electrònic pediatria.garrotxa@gencat.cat.

La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica és l’única d’aquestes característiques a tot Catalunya i una aposta de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa per poder millorar la salut i el medi ambient en la infància i l’adolescència.