Uns cent seixanta nadons ja tenen el seu arbre al bosc dels Tres Roures de l’Hospital d’Olot

La plantada de plançons forma part del projecte Boscos per la salut: un nadó, un arbre, que es va iniciar ara fa un any. 

Una vuitantena de famílies s’han apropat aquest matí al bosc dels Tres Roures, davant l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, per plantar el plançó d’una espècie autòctona de la Garrotxa que van rebre en el moment de néixer. Aquesta és la segona plantada que s’organitza, la primera va ser a l’abril d’aquest mateix any. Entre les dues edicions ja s’han instal·lat uns cent seixanta plançons. 

La jornada forma part del projecte Boscos per la salut: un nadó, un arbre, impulsat per la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, juntament amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i la Forestal Catalana. 

El programa s’emmarca en la campanya Simbiosi: boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden el bosc, subvencionada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i pretén estimular els factors de protecció i de contacte amb la natura des del moment del naixement. La zona del bosc dels Tres Roures, situada just al costat de l’Hospital d’Olot, ja acull una vuitantena d’arbres que es van plantar l’abril d’aquest any amb els qui havien estat pares i mares al centre garrotxí. La voluntat és impulsar i mantenir aquest vincle entre les famílies, la natura i el centre. 

La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica és l’única d’aquestes característiques a tot Catalunya i una aposta de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa per poder millorar la salut i el medi ambient en la infància i l’adolescència. 

Exposició “Bells boscos vells”

També en el marc d’aquesta jornada es pot veure al vestíbul de l’Hospital d’Olot l’exposició “Bells boscos vells”, una exposició fotogràfica del garrotxí Pep Sau sobre els boscos vells del país. Hi estarà exposada fins el 15 de novembre.

Els boscos madurs són els ecosistemes terrestres que presenten una major biodiversitat i a la vegada tenen un elevat interès terapèutic de manera que la seva conservació esdevé prioritària. L’exposició ha de servir per donar a conèixer el potencial d’auqests boscos i contribuir a preservar-los. 

L’any 2019, el vestíbul de l’Hospital d’Olot ja va acollir aquesta mostra de fotografies que s’han pogut ampliar en aquesta ocasió amb una desena més.