Usuaris i pacients de l’Hospital d’Olot s’han estalviat més de 700mil quilòmetres amb el trasllat al nou hospital i l’obertura dels nous serveis

Juliol 2018. Uns 713.000 són els quilòmetres que s’han estalviat els usuaris i pacients que s’han sotmès a diàlisi, a algun tractament oncològic o s’han hagut de fer un TAC. Aquests són els principals serveis que es van incorporar amb el trasllat al nou hospital i que han evitat desplaçaments a ciutats com Girona, Vic o Figueres.

El nou hospital disposa de més de 27.000m2, tres vegades més gran que l’antic Sant Jaume, i amb capacitat per donar servei a 60.000 persones. Amb aquestes millores, el centre ofereix nous serveis als seus usuaris com el TAC d’última generació, l’hemodiàlisi o els tractaments oncològics. Tots ells significaven desplaçaments a les ciutats properes, amb els inconvenients que això comporta tant de temps com de perill a la carretera.

En dos anys d’obertura del servei de diàlisi hi han passat 44 pacients, que es tracten tres dies la setmana i que abans s’havien de desplaçar a Girona o Figueres. Durant aquest temps s’han estalviat un total de 294.950 quilòmetres.

L’obertura del servei de diàlisi no és l’únic que ha millorat el dia a dia d’aquests pacients. Els tractaments d’oncologia es van començar a fer al nostre centre a finals del 2015 i en 30 mesos s’han realitzat 1.172 sessions i, per tant, més d’un miler de desplaçaments a l’Institut Català d’Oncologia de Girona (ICO). Aquesta xifra es tradueix en 58.600 km en dos anys i mig.

Finalment, una altra de les grans millores amb el canvi de centre va ser la compra d’un TAC d’última generació que ha facilitat molts diagnòstics i eivtat desplaçaments a Vic o Girona per fer-se aquesta prova. Durant aquests tres anys i mig s’han fet a l’Hospital d’Olot 8.006 TACs, un percentatge superior al previst inicialment, i que equivalen a 360mil quilòmetres.

En definitiva, uns 713.000 quilòmetres que han facilitat el dia a dia d’usuaris i familiars i que han permès a l’Hospital d’Olot créixer no només amb infraestructura i equipaments, sinó també amb qualitat assistencial.