Visita del Conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a l’Hospital d’Olot

Aquest matí el titular de Salut ha visitat l’Hospital d’Olot on ha pogut conversar amb els professionals i conèixer alguns dels espais del centre

També ha presentat el Pla de prevenció del suïcidi a Catalunya

Aquest matí el Conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet una visita a l’Hospital d’Olot per conèixer els professionals, així com alguns dels espais del centre.

La trobada s’ha iniciat amb la presentació del Pla de prevenció del suïcidi a Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC) a càrrec del propi Conseller, el director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions a l’Hospital del Mar, Víctor Pérez-Solà, la presidenta de l’Associació Després del Suïcidi-Associació de Supervivents (DSAS), Cecília Borràs, i el cap de Salut Mental infantil i juvenil del Parc Sanitari Taulí, Diego Palao. El nou Pla se centra principalment en l’atenció i suport als professionals, a la família i els supervivents i també preveu articular el 061 com a via de suport i acompanyament de persones amb risc de suïcidi.

Seguidament s’ha fet una visita al bosc “Els Tres Roures”, situat just el costat del centre, on ha pogut conèixer els projectes que pivoten sobre aquest espai de la mà d’alguns professionals del centre que hi estan treballant. Posteriorment, s’ha celebrat una reunió a porta tancada amb el comitè directiu de la Fundació.

El gruix de la visita l’ha concentrat la conversa amb els professionals de la salut de la Garrotxa. Una representació de l’atenció primària, d’algunes especialitats mèdiques i d’altres àmbits de la salut a la comarca han pogut conversar amb el Conseller i traslladar-li les seves principals inquietuds. Principalment s’han centrat en quatre àmbits: la falta de professionals en un futur immediat, l’alta càrrega assistencial i d’exigència, l’accés al sistema sanitari i la salut emocional dels professionals del sector.

En l’últim tram de la jornada el Conseller ha visitat l’Hospital de Dia Mèdic Quirúrgic i Oncològic i la unitat de semi crítics al Servei d’Urgències, espai que es va obrir per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

En la visita també hi ha assistit el president del Patronat de la Fundació i alcalde d’Olot, Pep Berga, la regidor de Salut de l’Ajuntament d’Olot, Mariona Camps, i el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras.