L’Hospital d’Olot i l’Institut La Garrotxa signen un conveni per facilitar tallers pràctics durant el curs als alumnes de cures auxiliars d’infermeria

  • Els alumnes de primer curs del Cicle Formatiu de TCAI, assistiran un cop al trimestre a l’Hospital d’Olot per realitzar tallers pràctics sobre els continguts treballats a classe
  • L’objectiu és oferir als alumnes la possibilitat de treballar amb l’instrumental sanitari més avançat i conèixer l’entorn laboral del seu àmbit professional

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i l’Institut La Garrotxa d’Olot han signat un conveni per facilitar tallers pràctics als alumnes de primer curs del cicle formatiu de cures auxiliars d’infermeria (TCAI), amb l’objectiu que completin els seus coneixements teoricopràctics adquirits a l’institut amb aprenentatges en un entorn real de treball.

Degut al constant canvi tecnològic i metodològic en l’àmbit de l’assistència hospitalària i sociosanitària és important que els alumnes de TCAI puguin aprendre l’instrumental sanitari més avançat directament de la mà dels propis professionals de l’hospital que seran qui realitzaran les sessions.

Un cop el trimestre els alumnes, en grups de deu, es desplaçaran a l’Hospital per posar en pràctica la teoria apresa a classe. Una infermera del centre serà l’encarregada de realitzar aquest taller pràctic, que s’adaptarà al contingut que els professors hagin impartit.

Aquest pràctiques suposen per l’alumne un primer contacte amb el món del treball i l’empresa, amb la possibilitat d’obtenir una formació adaptada al lloc de treball i acostar-se i conèixer la cultura del centre sanitari. Per l’hospital suposa col·laborar amb la formació de l’alumnat, millorar el procés de detecció de talent i de selecció de personal qualificat i relacionar-se amb els centres de formació professional.

El conveni entre ambdós centres per les pràctiques dels alumnes de segon curs del cicle formatiu de cures auxiliars d’infermeria és històric; ara, podran fer-ho un any abans en forma de taller pràctic. Anualment, una quarantena d’alumnes d’aquesta especialitat de l’Institut La Garrotxa realitzen les seves pràctiques a l’Hospital d’Olot.