Presentació de la Guia Lingüística de Català i Salut

El Servei de Català d’Olot-La Garrotxa i l’Hospital d’Olot han elaborat conjuntament una guia lingüística de català i salut.
Aquesta guia marca criteris d’imatge i comunicació, explica qüestions de convencions gràfiques (protocols, majúscules o com citar estudis i llibres en una bibliografia, etc.) i recull alguns dels models de documents més habituals, tot dins l’àmbit sanitari. A més, compta amb llistats com el de les normes pràctiques per a la versió catalana de les denominacions comunes internacionals (DCI) o el de les abreviatures d’elements químics.
El conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística neix el 2009. Des de llavors, s’han dut a terme sota el paraigua de Català i Salut sessions informatives per a voluntaris, aules de conversa, exposicions, una biblioteca ambulant per afavorir l’ús del català…
La guia, que consta de més de 70 pàgines, es pot consultar al següent enllaç (web nova comunicació – servei de català) i ben aviat també es podrà fer a la web del Servei de Català d’Olot-La Garrotxa.