Tornen les passejades saludables amb Creu Roja

Un projecte de salut i relacions socials per a la gent gran.
La primera serà aquest divendres 6 d’octubre des del CAP de Sant Esteve d’en Bas. 

Creu Roja Garrotxa, juntament amb l’Àrea Bàsica de Salut de la Vall d’en Bas-Hostoles de la Fundació, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el Casal d’Avis de Sant Esteve d’en Bas tornen a emprendre el projecte de “Passejades saludables” a la Vall d’en Bas.

La primera edició es va fer durant el curs passat i va tenir una gran acceptació entre els veïns dels municipis. De fet, de març a juny d’aquest any s’hi van apuntar unes 18 persones cada setmana i comptaven amb 8 voluntaris de la Vall d’en Bas. En la valoració que es va fer abans de l’estiu, alguns participants van descriure aquesta activitat com “gràcies a les passejades he tornat a recuperar la il·lusió. Si no és per anar al metge, és l’únic dia a la setmana que surto de casa” o “em sento molt bé movent-me, la metgessa fa temps que em deia que havia d’anar a caminar, però no tenia ningú per anar-hi i sempre trobava excuses per no fer-ho, ara, com que sé que aquest grup de gent tan maca m’espera, no me’n perdo ni una“. 

Fer salut i ampliar la xarxa social són els objectius del projecte, emmarcat dins el programa de “Gent Gran, Salut constant” de Creu Roja. Aquestes passejades estan pensades per a persones de 65 anys o més, que els hi agrada fer exercici i el seu professional de la salut de referència els hi ha recomanat anar a caminar i que degut a les circumstàncies personals no poden fer llargues caminades o no troben la companyia amb qui fer-ho. 

El divendres 6 d’octubre de les 10:15 h a les 11:15 h s’inicien les passejades saludables a Sant Esteve d’en Bas. Seran caminades d’una hora en un entorn pla. Per inscriure’s a l’activitat cal trucar al CAP de Sant Esteve d’en Bas (972 69 03 02) i demanar per la referent de benestar emocional comunitària, Laura Teixidor. És necessari inscriure’s per participar de l’activitat i es pot fer durant tot el curs.