Dia Mundial dels Defectes Congènits, 3 de març

Aquest divendres 3 de març se celebra el segon dia Mundial dels Defectes Congènits.

Els defectes congènits són freqüents (afecten el 6% dels nens i nenes), i impliquen un gran cost i gravetat. Cada any, prop de 8,1 milions de nens en tot el món neixen amb un defecte congènit greu. La meitat d’aquests defectes (en 1 de cada 33 nounats) es detecten poc després de néixer, l’altra meitat seran diagnosticats en els primers anys de vida.

En molts països els defectes congènits són una de les principals causes de mort en la infància. Els nens que sobreviuen i viuen amb aquestes patologies tenen més risc de discapacitat de llarga duració.

La millor manera de prevenir aquestes alteracions és mitjançant la informació sanitària. Les recomanacions relacionades amb les exposicions a factors mediambientals, com l’alcohol, el tabac (incloent-t’hi la marihuana), totes les drogues il·legals, no prendre medicaments sense anar al metge, etc. les han d’aplicar no només les mares, sinó també els pares en un períodes recomanats, i fins i tot abans de quedar-se embarassades.

Aquestes i altres recomanacions les podeu consultar al següent enllaç http://www.fundacion1000.es/para-que-nazca-sano dins el programa ‘Para que nazca sano’ de la Fundación 1000.

També podeu entrar a la pàgina web d’International Clearinghouse for Birth Defects Surveillance and Research: http://www.icbdsr.org/.