El Conseller de Salut, Manel Balcells, visita l’Hospital d’Olot

Durant la visita Balcells ha manifestat la decisió de transformar la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa en una Unitat de referència per a tot el país.

El Conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquest matí l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Una breu aturada abans de visitar els terrenys del nou CAP de Sant Miquel per conèixer alguns dels projectes estratègics de la Fundació, així com la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa (PEHSU). 

La visita s’ha desenvolupat principalment al bosc Tres Roures, annex al centre sanitari, i ha estat encapçalada pel gerent de la Fundació, Josep Maria Padrosa, qui li ha explicat els eixos estratègics i de futur de la institució. Seguidament, els professionals referents en aquests àmbits els han explicat breument: el model d’atenció al part als hospitals de proximitat, la transformació de l’àmbit sociosanitari al nou model de l’atenció intermèdia, l’abordatge i estudi de la solitud no volguda a la Garrotxa en l’entorn de l’atenció primària i el benestar professional i les estratègies per promocionar un nou ecosistema de benestar. 

La part final de la visita ha estat encapçalada pel pediatre ambiental Ferran Campillo. Balcells ha manifestat la decisió de transformar la PEHSU, l’única d’aquestes característiques a Catalunya, en una Unitat de referència per a tot el país. En aquest sentit, ha destacat que es tracta d’un projecte “singular i modèlic, amb una visió holística i comunitària de la salut, que volem estendre en el conjunt del territori per tal que tots els equips pediàtrics apliquin els coneixements de la PEHSU. La capital de la pediatria mediambiental de Catalunya hauria de ser Olot”. 

La PEHSU és una unitat clínica especialitzada en salut mediambiental pediàtrica, una subespecialitat pediàtrica que aborda la prevenció, detecció, avaluació i maneig de les malalties i riscos mediambientals relacionats amb la salut dels infants.