Ens adherim a la Setmana Verda 2020

La setmana verda 2020 és una iniciativa de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de Múrcia i que s’inicia el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, i s’allarga fins el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

La Setmana Verda 2020 és una iniciativa de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de Múrcia que engloba diferents activitats i conferències per visibilitzar i conscienciar a la població de la incidència que té el medi ambient i els factors mediambientals en la salut dels infants i les seves famílies. El tret de sortida és el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, i finalitza el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient. 

Aquest 2020, la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa (PEHSU Garrotxa) s’adhereix al projecte i hi participa en dues activitats molt concretes. Per una banda, aquest dilluns 1 de juny, formem part d’un webinar adreçats a joves de l’ESO; i, per l’altra, durant el dimecres 3 de juny les visites a consultes externes de pediatria ambiental es faran a l’aire lliure, a l’exterior del centre hospitalari. 

La sessió d’aquest dilluns serà a les 10:30h del matí i es farà mitjançant una sessió oberta de la plataforma Zoom. L’objectiu és incidir en la importància de la prevenció de l’inici de l’hàbit tabàquic i donar a conèixer la situació del consum actual de tabaquisme, sobretot els més joves. La infermera de deshabituació tabàquica de l’Hospital d’Olot, Anna Gelis, participarà com a ponent. També hi haurà les ponències de Cristina Lacarcel, infermera resident d’infermeria comunitària de l’Hospital Reina Sofia de Múrcia, i moderarà Miguel Felipe Sánchez Sauco, infermer mediambiental i doctor en cribratge mediambiental de l’embaràs de la PEHSU de Múrcia. Enllaç per accedir a la sessió.

El dimecres 3 de juny, com a experència pilot, es faran les visites a consultes externes de pediatria ambiental a l’aire lliure. És a dir, en comptes de passar consulta a l’Hospital, les parelles i el pediatre es desplaçaran al bosc “Tres Turons”, situat just el costat del centre hospitalari. 

Programa Setmana Verda 2020