La iniciativa solidària ‘Torró Amic’ es destina a reduir l’angoixa dels infants abans d’entrar a quiròfan

L’edició d’un conte animat, finançat amb el projecte d’Olot Televisió i Ferrer Xocolata, servirà per ajudar a nens i familiars.
Diversos estudis demostren que la preparació preoperatòria redueix l’ansietat i la por en els nens abans de passar per quiròfan.

Diversos estudis demostren que conèixer l’experiència abans de la intervenció quirúrgica redueix el neguit i la por en els nens. Amb aquesta premissa la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa inicia un projecte, en format de conte animat, per reduir l’ansietat en els nens i resoldre les inquietuds que el procés quirúrgic pot generar, tant a ells com als seus familiars.

La iniciativa sorgeix de l’equip d’infermeria de l’àrea quirúrgica que va observar aquesta necessitat específica en els infants, tenint en compte els beneficis que s’associen a una bona preparació abans d’una cirurgia: menys neguit, menys dolor, menys necessitat de fàrmacs, estada hospitalària i postoperatori més curts si cal ingrés, entre d’altres.

La història relatarà tot el procés a què se sotmet un nen des de que rep el diagnòstic del seu especialista i preparen el pla que haurà de seguir, passant per la consulta amb anestèsia i infermeria, la intervenció i, finalment, la recuperació i l’alta de l’infant. En el relat també es farà especial èmfasi en els espais del centre hospitalari per on passarà, i així coneixerà prèviament el quiròfan on se l’intervindrà, la zona de reanimació i l’hospital de dia quirúrgic.

El conte animat, protagonitzat pel Follet de la Garrotxa, ha comptat amb la participació de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i el Ripollès, el Servei d’Anestèsia i l’Àrea d’Innovació i Recerca de la Fundació. La iniciativa solidària ‘Torró Amic’ finançarà la producció de l’animació.

La cirurgia pediàtrica a l’Hospital d’Olot es fa mitjançant un acord amb el Parc Taulí de Sabadell. Un cirurgià pediàtric es desplaça dos cops el mes al centre per fer cirurgies programades a infants. Anualment se’n fan de mitjana un centenar. 

El preu del torró serà de 15€, 5 dels quals aniran destinats al projecte. El ‘Torró Amic’ es podrà comprar a Ferrer Xocolata o a la pàgina web pastisseriaferrer.cat a partir del 27 de novembre.