L’Hospital d’Olot s’adhereix per segon any consecutiu al Dia Mundial dels Defectes Congènits

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa s’adhereix com a hospital organitzador participant del Dia Mundial dels Defectes Congènits (3 de març) amb la voluntat de continuar donant visibilitat als defectes congènits.

Un defecte congènit és una condició existent en el naixement i, sovint abans del naixement, o que es desenvolupa durant el primer mes de vida (malaltia neonatal). En el diagnòstic prenatal dels defectes congènits hi participen diferents professionals: obstetres i ginecòlegs, pediatres, psicòlegs i especialistes en bioètica.

Els objectius d’establir el 3 de març com a Dia Mundial i referent al calendari sanitari són:

  • Proveir d’una plataforma per aconseguir més recolzament econòmic, polític i intel·lectual per millorar la vigilància, prevenció, atenció i investigació dels defectes congènits a diferents comunitats i països d’arreu del món.
  • Augmentar la conscienciació sobre l’impacte dels defectes congènits arreu del món.
  • Augmentar la conscienciació sobre la capacitat de les persones amb defectes congènits de participar a la societat.
  • Augmentar la conscienciació sobre les xifres de mort i discapacitat relacionades amb els defectes congènits

Els defectes congènits són comuns, costosos i crítics. Per augmentar el coneixement d’aquestes infeccions i la seva importància a la salut pública s’ha marcat el 3 de març com el Dia Mundial dels Defectes Congènits (WBDD). Una xarxa de 12 organtizacions internacionals que treballen amb defectes congènits van instituir el 2015 el primer Dia Mundial dels Defectes Congènits.

Podeu recuperar l’entrevista al programa “5 minuts +” de Ràdio Olot del director assistencial de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, Anton Foguet, parlant d’aquestes patologies.