Es recuperen les visites a l’Hospital d’Olot

La disminució d’ingressos per covid-19 permet recuperar les visites a les unitats d’hospitalització, a excepció de la zona covid-19. 

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha revertit algunes mesures preses a inici d’any davant la disminució de pacients ingressats per coronavirus a l’Hospital, amb l’objectiu de mantenir unes franges horàries per visitar els pacients ingressats amb seguretat.

Des d’avui es reobren les visites als pacients hospitalitzats de les unitats 2 i 4, sumant-se a la reobertura de les visites als pacients hospitalitzats de la unitat 1 que es van reprendre el passat 16 de març.

  • Unitat 1 d’hospitalització: es permet un familiar per dia i per pacient que haurà d’acreditar-se. S’han establert dos torns la setmana per tal de coincidir el menys possible tots els familiars a la unitat: dilluns, dimecres i dissabte; o dimarts, dijous i diumenge. Els horaris de visita són d’11 a 12 h i de 12 a 13 h, en horari de matins, i de 16:30 a 17:30 h i de 17:30 a 18:30 h, en horari de tardes.
  • Unitats 2 i 4 d’hospitalització (pacients no covid-19). Només visites d’una persona per habitació i dia, que s’haurà d’acreditar al Punt d’Informació, de 10 a 11 h –unitat 4-, i de 13 a 14h –unitat 2-. Es recomana que sempre sigui el mateix acompanyant.

Es recorda que durant l’accés o l’estada al centre hospitalari o a les àrees bàsiques de salut cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i mascareta quirúrgica. Com a acompanyants, també es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les següents situacions:

  • Si estan pendents del resultat d’una PCR.
  • Si són contactes estrets d’un positiu
  • Si presenten símptomes compatibles amb la covid-19.

La unitat 3 d’hospitalització segueix reservada a pacients amb covid-19.

L’Hospital d’Olot té aquest matí un total de 14 pacients amb covid-19 ingressats. Pel que fa a professionals, en aquest moment hi ha 2 professionals positius amb covid-19 o en aïllament. Durant el primer trimestre del 2021, han estat 219 els pacients ingressats amb covid-19, 192 dels quals han superat la covid-19 i han pogut tornar al domicili. Diàriament, podeu trobar la informació actualitzada a la pàgina web de la Fundació.