L’associació Bressols tindrà seu a l’Hospital d’Olot

Es tracta d’una branca de l’associació existent a Girona, centrada a donar suport i acompanyar les famílies que han viscut una mort gestacional, perinatal o neonatal. 
L’acord entre les dues entitats permetrà que els grups de suport terapèutics per a famílies es facin a l’Hospital i comencin el gener. 

L’associació sense ànim de lucre Bressols tindrà seu a l’Hospital d’Olot. Es tracta d’una branca de l’associació de servei de suport al dol de Girona, on actua des de 2009. La nova branca de l’entitat a Olot funcionarà com una part més del mateix organisme, i neix de la necessitat de les famílies garrotxines de disposar d’un espai proper i conegut on poder-se sentir segures i acompanyades durant el seu procés de dol, sense haver-se de desplaçar. 

L’acord entre l’Hospital d’Olot i l’associació Bressols permet que la seu sigui a l’Hospital d’Olot, amb l’objectiu d’acompanyar les persones que ho necessitin en el seu procés de dol gestacional, perinatal o neonatal, alhora que promou activitats per poder sensibilitzar i conscienciar sobre aquestes situacions. De fet, a principis de desembre, alguns membres de l’entitat i la psicòloga clínica de l’Hospital de la Fundació, Marta Linares, van trobar-se per tancar aquesta col·laboració. 

L’acompanyament a les famílies en procés de dol gestacional, perinatal o neonatal es farà mitjançant grups de suport terapèutics. El punt de trobada serà la sala multiconfessional del centre hospitalari i serà cada últim divendres de mes a les 17.30 h. La primera sessió serà el 26 de gener. Les famílies interessades a assistir-hi poden escriure a bressolsolot@gmail.com o a través d’Instagram de Bressols Girona o Bressols Olot. És un servei gratuït que ofereix l’entitat. 

Bressols Olot també ha engegat una campanya per recollir diners per poder comprar un bressol tèrmic per a la sala de parts del centre. Es tracta d’un bressol especial per a nadons que neixen sense vida i que, a través d’un sistema de refrigeració, permet facilitar el comiat als pares que han tingut una pèrdua perinatal; permet de disposar de més temps per acomiadar-se del nadó. 

L’acord amb l’entitat Bressols Olot facilita la continuïtat i dona resposta als diferents nivells d’assistència en el procés de dol segons les necessitats de cada família. 

Comissió d’Acompanyament i Atenció al Dol

L’Hospital d’Olot treballa en la millora assistencial a través de la creació i revisió constant de nous circuits i protocols en relació amb processos d’acompanyament en final de vida i processos de dol a través de la Comissió, a més de treballar i oferir teràpia psicològica individual a les famílies que ho necessiten. 

L’any passat també es van engegar dues iniciatives més des de la Comissió per tal d’ajudar els pares i els professionals a gestionar aquests casos de dol. Per una banda, les capses de record que elaboren manualment l’equip de llevadores del centre amb objectes tangibles del nadó; i, per l’altra, l’ús d’una papallona com a símbol de la mort gestacional, que es penja a l’entrada de la sala de parts o a les unitats d’hospitalització.