Les ABS de la Fundació inicien la vacunació a la ciutadania de la Garrotxa

S’ha començat per les persones amb més grau de dependència i els majors de 80 anys més vulnerables

Aquesta setmana les àrees bàsiques de salut de la Fundació han començat la vacunació a la seva població de referència. Inicialment s’administra la primera dosi de la vacuna Pfizer/BioNTceh a les persones amb més grau de dependència, els majors de 80 anys més vulnerables i els usuaris adherits al programa d’atenció domiciliària (ATDOM). També es posa als cuidadors principals majors de 56 anys. Es calcula que es vacunaran unes 200 persones aquesta setmana.

Tal com es va fer en la campanya de vacunació de la grip és el mateix CAP qui es posa en contacte amb les persones a qui s’administra la vacuna. Els protocols indiquen els criteris i la priorització que cal seguir i, d’aquesta manera, s’anirà vacunant tota la població considerada de risc en primera instància.

Les vacunes es posaran sempre a espais externs habilitats als ambulatoris, tal com es va fer amb la campanya de vacunació de la grip. L’única excepció seran les persones dependents que segueixen el programa d’atenció domiciliària (ATDOM) i seran vacunades al domicili. Els espais habilitats són els següents:

  • Castellfollit de la Roca: Centre Cívic
  • Sant Joan les Fonts: Antic Cinema
  • La Vall de Bianya: Casal d’avis de La Canya
  • Sant Feliu de Pallerols: Ca les Hermanes
  • La Vall d’en Bas: Can Trona, Centre de Cultura i Natura
  • Les Planes d’Hostoles: Pavelló Poliesportiu Municipal
  • Riudaura: Casal d’avis

La conservació i preparació de les vacunes contra la Covid-19 són diferents a, per exemple, la de la grip. La seva fragilitat fa que s’intenti reduir el màxim el transport i desplaçament d’aquestes i és per això que es concentren les administracions a punts fixes de cada municipi.

Es preveu que la campanya no s’aturi i que setmanalment es puguin anar administrant més vacunes. A principis de març començarà la vacunació a persones majors de 80 anys. El procediment serà el mateix que fins ara i no caldrà que es posin en contacte amb el seu CAP, perquè rebran directament la citació.

L’estratègia de vacunació contra la Covid-19 la marca el Departament de Salut en funció de la disponibilitat de vacunes i la prioritat dels col·lectius a vacunar. Vacunar-se contra la Covid-19 ens protegeix davant el virus. És un acte individual i voluntari, però amb un gran impacte per a tota la societat.

És molt important continuar seguint les mesures bàsiques de prevenció: distància, higiene de mans, mascareta i ventilació d’espais.

Tríptic vacunació Covid-19