Novetats a les classes de preparació al part i de postpart

S’inicien sessions a Besalú i s’imparteixen nous continguts a les sessions d’educació maternal
S’impulsa un taller de massatge infantil a les classes de postpart 

Aquest 2023 les classes de preparació al part i de postpart impartides per l’equip de llevadores de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa inclouen algunes novetats. 

El dimecres 18 de gener s’inicien les classes d’educació maternal a Besalú. Seran cada dimecres al CAP de Besalú. De 16h a 18h les de postpart i de 18h a 20h les de preparació al naixement. Tal i com es fa en la resta de sessions, no cal que les gestants i les seves parelles s’inscriguin en aquestes sessions. 

Amb aquesta nova localització es pretén donar cobertura a totes les famílies d’aquella zona i evitar, sempre que ho desitgin, el desplaçament a l’Hospital. 

Tallers de massatge infantil, a partir del 18 de gener
El massatge infantil s’aplica als bebès per a estimular els seus sentits i nodrir-los afectivament, a través de la pell. Està demostrat científicament que tenen un important efecte positiu sobre el seu desenvolupament i fomenta la comunicació afectiva. 

És per això que durant aquest mes de gener es faran els primers tallers a les classes de postpart de l’Hospital d’Olot, seran els dies 18 i 25 de gener d’11h a 12:30h i els impartirà una llevadora de l’equip. 

Aquests dies caldrà portar tovallola, oli corporal i una màrfega per asseure’s. 

Col·laboració amb el CDIAP, a partir del 23 de gener
El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) impartirà mensualment sessions amb les famílies, tant a les de preparació al part com les de postpart, per treballar i afavorir el vincle amb el nadó durant l’embaràs i els primers dies de vida

Els dilluns 23 de gener, 27 de març, 29 de maig i 25 de setembre de 18h a 20h i els dimarts 24 de gener, 28 de març, 30 de maig i 26 de setembre d’11h a 13h a les classes de preparació al naixement. Els dimecres 1 de febrer, 5 d’abril i 7 de juny d’11h a 13h a les classes de postpart. 

Estaran liderades per la psicòloga Ester Pla