Setmana Mundial Sense Fum, del 25 al 31 de maig

Des de la Fundació s’organitzen una sèrie d’activitats que s’inicien el dia 25 de maig i culminaran el 31 amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac. 
El lema d’aquest 2022 és: “Viu sense fumar i comença a sumar!” 

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa celebra novament la Setmana Mundial Sense Fum que comença el dimecres 25 de maig i acaba el dia 31 de maig, amb el Dia Mundial Sense Tabac.

Durant aquesta setmana s’han preparat una sèrie d’accions i consells que es mostraran tant a les xarxes socials de la Fundació com a les sales d’espera de l’Hospital i dels consultoris locals, amb la finalitat de conscienciar com incideix el tabac en la nostra salut i en el medi ambient.  

Per als professionals sanitaris de la Garrotxa hi haurà una conferència a càrrec de Sònia Pons, directora mèdica d’Aflofarm, un laboratori farmacèutic que ofereix el Todacitan, un nou tractament farmacològic que s’està utilitzant per deixar de fumar. La sessió serà telemàtica per als professionals de la salut de la comarca, el dijous 26 de maig, a les 14h.

Finalment, el dia 31 de maig, i coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac, s’ha preparat una activitat visual als diferents centres de la Fundació. A la zona de consultes externes de l’Hospital i als CAP de Sant Joan les Fonts i Sant Esteve d’en Bas es col·locarà un plafó amb un dibuix d’uns pulmons. Els usuaris d’aquests centres podran identificar, mitjançant uns gomets, si són fumadors o no. L’objectiu és detectar un percentatge aproximat d’usuaris fumadors d’una manera visual i didàctica.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). El lema per a aquest 2022 és: “Viu sense fumar i comença a sumar!”.

La celebració d’aquesta setmana té com a objectius sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum, prevenir el consum de tabac entre els joves i promoure l’abandonament de l’hàbit entre les persones fumadores.