Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa

QUI SOM?

L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa (EPTG) és el responsable de la salut de tots els infants i adolescents de 0 a 15 anys de les comarca de la Garrotxa. L’actuació engloba el període prenatal, neonatal, de lactant, la infància, el nen, l’adolescent i fins i tot el jove, en alguns casos.
L’EPTG assumeix l’atenció pediàtrica hospitalària i de primària de la Garrotxa. L’equip consta de 14 pediatres i 15 infermeres pediàtriques.
L’equip dona servei a l’Hospital d’Olot i a les àrees bàsiques de salut de les dues comarques: Olot i Olot nord, Besalú, Vall d’en Bas-Hostoles i Sant Joan les Fonts.
Ferran Campillo López
Laia Ferré Moragues
Anton Foguet Vidal (director assistencial de l’EPTGiR)
Adriana Ortega Trangoni
Diego A. Rincon Díaz
Marlene Rojas de Mills
Eduardo Sacristán Vázquez
Stephan Otto Schneider
Ernesto Segarra García
Roser Teixidor Feliu
Tanya Torres Fiallos
Elisabet Alberni Soler
Carme Bosch Capdevila
Olga Coderch Porras
Nuri Coderch Sacrest
Janina Coromina Massó
Marta Espona Vilar (referent infermeria de l’ICS)
Neus Felip Caulas
Teresa Franquesa
Núria Tarrés Prat
Anna Mas Terradellas
Montse Mora Brugués
Imma Pagès Viñals
Sandra Ribas Call (referent infermeria Ripollès)
Elisabet Sancho Valls
Susagna Serrano Pagès (referent infermeria FHOCG)
L’objectiu general de l’EPTG és garantir una atenció primària pediàtrica eficient i de qualitat, tot apropant-la a l’entorn natural del nen i l’adolescent, és a dir, apropant-la a la comunitat i una atenció hospitalària amb les mateixes característiques.
-
Garantir que tots els infants i adolescents de 0 a 14 anys tinguin un facultatiu d’atenció pediàtrica i una infermera de referència i puguin ser atesos tots els dies de la setmana en un dispositiu d’alta accessibilitat.
-
Participar de forma multidisciplinària i transversal amb els altres serveis dedicats a la infància per abastar tots els aspectes d’una salut integral mitjançant un estil de vida saludable.
-
Donar assistència homogènia i equitativa al territori.
-
Donar atenció propera al punt on es genera la demanda i segons els estàndards internacionals de coneixement científic.
-
Potenciar la gestió del coneixement entre professionals i nivells.
-
Potenciar el contínuum assistencial (atenció primària i atenció hospitalària).
-
Garantir la cartera de serveis.
QUÈ FEM

ATENCIÓ PRIMÀRIA:
Se segueix el Programa del nen sa marcat pel Departament de Salut i en ell s’emmarquen tot un seguit de visites, bàsicament de promoció d’hàbits saludables i de comprovació que l’exploració de l’infant està dins la normalitat. S’atenen també les visites demanades pels pares per dubtes i/o sospites de patologies no urgents, a més de les urgències habituals.
L’EPTG dona assistència a les quatre àrees bàsiques de salut de la Garrotxa: Olot, Besalú, la Vall d’en Bas-Hostoles i Sant Joan les Fonts.
ATENCIÓ HOSPITALÀRIA I ESPECIALITZADA:
Anton Foguet i Stephan Schneider
Infermeres pediàtriques
Anton Foguet i Stephan Schneider
Anton Foguet i Stephan Schneider
Anton Foguet i Stephan Schneider
Ferran Campillo
Laia Ferré
Anton Foguet
Adriana Ortega
Marlene Rojas
Eduardo Sacristán
Ernesto Segarra
- Bernardo Núñez
La consulta de cirurgia pediàtrica és el resultat d’un acord de treball entre l’Hospital d’Olot i el Parc Taulí de Sabadell. Es visiten tots aquells infants que necessiten cirurgia. Un cop valorat cada cas, es decideix si pel tipus d’intervenció s’intervé a l’Hospital d’Olot o es deriva al Parc Taulí de Sabadell.
Per minimitzar el dolors dels infants no es realitza l’analítica preoperatòria i es procura posar l’accés endovenós un cop els infants ja estan adormits.
- Stpehan Schneider
A la consulta d’ecografia pediàtrica es fan ecografies de maluc neonatal, del cervell del nadó, de tumefaccions que han observat els pediatres, del pulmó, de l’aparell locomotor i de tots els òrgans interns de l’abdomen. És una tècnica innòcua i ben tolerada pels infants.
- Ginecòloga: Sandra Tudela
- Pediatre: Ferran Campillo
- Llevadora: Lídia Coromina
- Treballadora social: Ester Barris
La Unitat de Maltractament Prenatal (UMP) sorgeix del treball en xarxa de diferents professionals que treballen en l’etapa perinatal i de la necessitat de poder treballar preventivament en la salut física i emocional de l’infant, la dona embarassada i la parella; tot iniciant el més aviat possible, ja des de l’embaràs, una tasca de detecció i posterior intervenció en les situacions de risc.
Entre els seus objectius destaquen: aconseguir detectar de manera precoç les situacions de risc, realitzar una valoració interdisciplinària de les situacions de risc, donar suport i atenció a la dona embarassada, a la seva parella i a l’entorn, informar i sensibilitzar a la dona embarassada i la seva parella dels efectes dels tòxics sobre el fetus, facilitar i garantir la continuïtat assistencial de la dona embarassada de risc i el nadó durant l’embaràs, el part i el postpart, fomentar l’establiment del vincle efectiu de base segura mare/nadó, realitzar la intervenció necessària eficient i coordinada entre tots els professionals implicats en el protocol, i realitzar un registre de casos detectats.
Correu de contacte: maltractamentprenatal@hospiolot.cat
- Consulta de pediatria ambiental
Ferran Campillo pehsu@hospiolot.cat - Consulta de mediació i consum
Eduardo Sacristán pediatria.garrotxa@gencat.cat - Programa de deshabituació tabàquica
Anna Gelis -
Tota la informació de la PEHSU Garrotxa aquí
- Stephan Schneider
- Roser Teixidor
- Anton Foguet
L’augment de la prevalença d’obesitat infantil constitueix un problema important de salut i és considerada com l’epidèmia del segle XXI. La consulta d’obesitat intenta un abordatge apropiat i individualitzat a les necessitats de cada infant d’aquesta patologia.
La importància del seu seguiment contribueix a prevenir la cronicitat del procés en l’edat adulta. Aconseguir un pes adequat no tan sols actua a la salut present del nen/a, sinó també contribueix a prevenir futures malalties com: la hipertensió, les afeccions cardiovasculars o la diabetis.
A la consulta es valora el perfil fisiològic de cada pacient, la seva condició metabòlica, les seves activitats, perfil de sedentarisme, coordinació d’hàbits familiars i la seva alimentació, i es promou l’actitud de canvi per triar una alimentació saludable i activitats adequades al seu entorn social.
- Anton Foguet
- Stephan Schneider
La consulta de pediatria prenatal té la finalitat d’informar i valorar patologies fetals diagnosticades durant l’embaràs, crear un pla de treball amb els diferents professionals de l’atenció perinatològica que s’anticipi als problemes derivats d’aquestes patologies i orientar els pares en el maneig i la presa de decisions.
- Ernesto Segarra
- Stephan Schneider
ATENCIÓ COMUNITÀRIA:
-
Comissió de maltractament infantil
-
Comissió de mutilació genital i matrimonis forçats
-
Curs de formació continuada en pediatria
-
Espai mare-nadó
-
Programa de salut i escola
-
Taula d’infància
-
Participació al “Pla Interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària” (PIAISS)
ON SOM
-
-
Pediatres:
-
Ferran Campillo
-
Emilià Heras
-
Adriana Ortega
-
Ernesto Segarra
-
-
Infermeres:
-
Imma Pagès
-
Carme Bosch
-
Janina Coromina
-
Nuri Coderch
-
-
On som:
-
Horari de 8h a 20h
-
Tel. 972261916
-
Passeig de Barcelona, 22
-
17800 Olot, Garrotxa
-
-
-
-
Pediatra: Marlene Rojas
-
Infermera: Neus Felip
-
On som:
-
Tel. 972273816
-
Avinguda Girona, 53
-
17800 Olot, Garrotxa
-
-
-
-
Pediatre: Emilià Heras
-
Infermera: Olga Coderch
-
On som:
-
Tel. 972590573
-
Carrer Prat de la Riba, 9
-
17850 Besalú, Garrotxa
-
-
-
-
Pediatre: Eduardo Sacristán
-
Infermera: Elisabet Alberni
-
On som:
-
Tel. 972290836
-
Carrer de Jaume Balmes, 1
-
17857 St. Joan les Fonts, Garrotxa
-
-
-
-
Pediatra: Roser Teixidor
-
Infermera: Montse Mora
-
On som:
-
Tel. St. Esteve d’en Bas: 972690302
-
Tel. St. Feliu de Pallerols: 972444298
-
Tel. Les Planes d’Hostoles: 972448112
-
Carrer Dr. Turró, 2 (St. Esteve d’en Bas)
-
17179 La Vall d’en Bas, Garrotxa
-
-
VULL VISITAR-ME
Consulta de REVISIÓ (9R): són les pautades per l’EPTG per fer el seguiment segons el “Programa del nen sa” del Departament de Salut. Només es poden demanar per telèfon o de presència al taulell. NO ES PODEN DEMANAR VIA INTERNET. Consultar el calendari de revisions previstes.
Cita prèvia (9c): són les adequades per comentar o visitar problemes de salut no urgents. Es poden demanar per internet
Consulta Urgent: són les adequades per problemes de salut que s’han de visitar en les primeres 24-48 hores. Es poden demanar per internet
Visites de mútues: els infants que disposen de mútues amb concert amb l’HOCG poden demanar hora a consultes directament per urgències i visites de revisió als matins.