Als Mitjans2021-03-10T07:55:24+01:00

L’Hospital als mitjans

RÀDIO OLOT. La Covid més Humana: Salut Mental

 

Marta Linares, psicòloga clínica de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, juntament amb Esther Pla, Maria Àngels Domínguez i Ernest Torrell, professionals de la salut mental, analitzen la factura psicològica que ha deixat la pandèmia de la Covid després d’aquest any. Aquest és el quinzè capítol del programa “La Covid més humana” que vol explicar com han estat les diferents experiències després d’un any a primera línia lluitant contra la pandèmia.

RÀDIO OLOT. El benestar emocional dels professionals

 

Marta Linares, psicòloga clínica, Neus Domènech, referent d’innovació, i Joel Piqué, director de l’Observatori d’Humanitats en Medicina, expliquen al programa ‘5 minuts +’ de Ràdio Olot l’estudi que permet millorar els nivells d’ansietat dels professionals de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa a través de la teràpia immersiva mitjançant la realitat virtual.

RÀDIO OLOT. La Covid més humana: Prendre decisions

 

Jaume Heredia, director mèdic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, juntament amb Josep Lluís Nicolau, director dels Centres d’Atenció Primària de l’ICS a la Garrotxa, reflexionen sobre què ha suposat prendre decisions en temps de Covid durant aquest any. Aquest és el segon capítol del programa “La Covid més humana” que vol explicar com han estat les diferents experiències després d’un any a primera línia lluitant contra la pandèmia.

RÀDIO OLOT. La Covid més humana: Primera línia

 

Maribel Llamas, coordinadora de prevenció de riscos laborals, i Lia Pereira, auxiliar d’infermeria del servei d’urgències, conversen sobre com ha estat el primer any a primera línia, juntament amb Marta Espona i Joan Cabratosa del CAP d’Olot. Aquest és el primer capítol del programa “La Covid més humana” que vol explicar com han estat les diferents experiències després d’un any a primera línia lluitant contra la pandèmia.

5 anys del nou Hospital d’Olot (Ràdio Olot)

Ester Barris, treballadora social, Xavier Dilmé, cap de sistemes d’informació, i Manel Vancells, cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, parlen al programa ‘5 minuts +’ de Ràdio Olot de què ha suposat pels treballadors el canvi d’Hospital.

Pediatria: l’aprenentatge dels infants – Ràdio Olot

El pediatre i director assistencial de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, Anton Foguet, parla a Ràdio Olot del cicle de conferències que ha organitzat l’equip aquest 2018/19 sobre l’aprenentatge dels infants i els reptes que s’afronten en aquesta disciplina.

Tranquem tabús: la incontinència anal – Ràdio Olot

El cirurgià Guillem Picart i Maite Carreras, delegada a Girona de l’Associació per a la Incontinència Anal (ASIA), parlen a Ràdio Olot de la incontinència anal, el seu tractament i, sobretot, de trancar tabús sobre aquesta malaltia.

Què és l’endometriosi? – Ràdio Olot

La cap de Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Sandra Tudela, explica a Ràdio Olot què és l’endometriosi i com afecta a les dones que pateixen aquesta malaltia.

Pediatría integral (revista)

Revista: Pediatría integral


Pediatría ambiental: la salud de los niños y el medio ambiente, dels pediatres de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa F. Campillo i J.A. Ortega (article)

Unitat de Patologia Mamària (Ràdio Olot, PUNT DE SALUT)

Ràdio Olot


 

Secció ‘PUNT DE SALUT’ de Ràdio Olot, dins el programa ‘5 minuts +’. El mes de febrer s’ha parlat de la Unitat de Patologia Mamària i la seva funció a la Garrotxa amb el coordinador de la unitat, el cirurgià Joaquim Martínez Torres, i la infermera i gestora de casos de la unitat, Irene Roura. Programa.

Diari Ara

Diari Ara


 

Unitat pionera a Olot per detectar riscos ambientals. Notícia.

Una coral molt especial – La Comarca

La Comarca (núm. 1893 – 29/06/2017)


 

Una coral molt especial

El passat divendres 16 de juny va tenir lloc a l’Hospital d’Olot la trobada de logopedes de Girona, sota el títol “Les cançons com a eina terapèutica”. La sessió va començar amb la benvinguda de la logopeda de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i vocal de Girona del Col·legi de Logopedes de Catalunya, Anna Vila, i va seguir amb la presentació de la coral Taliqual a càrrec de la seva directora i logopeda, Montserrat Massana, que va explicar que la formació és especial, perquèt tots els membres del grup han patit algun problema neurològic que els afecta la comunicació i el llenguatge. Tot seguit, una de les cantaires va explicar la seva experiència personal i els orígens de la coral i, abans d’oferir un concert, els membres del gurp van fer un petit assaig per mostrar als assistents la forma que tenen de treballar. Precisament, el públic estava format per pacients amb problemes neurològics i logopedes que, un cop acabada l’actuació, van poder compartir inquietuds i incerteses de la seva professió.

Música i logopèdia – La Comarca

La Comarca (núm. 1892 – 15/06/2017)


 

Música i logopèdia

Demà divendres, 16 de juny, a 2/4 de 8h del vespre, tindrà lloc a l’aula de docència (planta 2 – al costat de la recepció d’admissions) de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa la trobada de logopedes de Girona, sota el lema ‘Les cançons com a eina terapèutica’. Aquesta trobada està pensada per mostrar l’efecte de les cançons com a eina terapèutica en persones que han patit un dany cerebral. La logopeda Montserrat Massana explicarà aquest projecte, que ja funciona: La Coral Taliqual. Tot seguit, hi haurà un assaig participatiu en què es veurà com es treballen els objectius i, per acabar, una mostra dels resultats amb l’audició d’un concert. La trobada és oberta al públic, però es demana confirmar assistència a info@clc.cat.

Aniversaris i jubilacions – La Comarca

La Comarca (núm. 1892 – 15/06/2017)


Aniversaris i jubilacions

Divendres passat va tenir lloc l’acte de reconeixement als treballadors que es jubilen i als que celebren 25 anys a l’hospital durant aquest 2017. Es va poder escoltar una conferència del professor garrotxí Miquel Colomer, que va parlar sobre la importància de l’educació, de la transmissió de valors i de tenir referents clars, també en l’àmbit laboral. Colomer també va donar les gràcies per l’acolliment d’alumnes durant l’estada a l’empresa. La diada va comptar amb la presència del president del Patronat de la FHOCG, Josep Maria Corominas, el secretari del Patronat, Manuel Faus, i l’exalcalde d’Olot, Arcadi Calzada, que van ser els encarregats de donar un obsequi a tots els homenatjats: els que celebren 25 anys a l’hospital i els que es jubilen. Dos professionals van voler agrair a l’entitat els anys de professió; per una banda, Yvonne Moya, pels 25 anys; i per l’altra, Carmen Gómez, que es jubilava. En total, setze treballadors han celebrat 25 anys a l’entitat i sis més s’han jubilat aquest 2017.

 

Celebrat el Dia Mundial Sense Tabac – La Comarca

La Comarca


Celebrat el Dia Mundial Sense Tabac

El passat dimecres 31 de maig es va celebrar el Dia Mundial Sense Tabac, una commemoració que va representar la fi de la Setmana Mundial Sense Fum. Des de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es van preparar una sèrie d’activitats per informar a la població sobre els perills que suposa el consum de tabac, la principal causa previsible de defunció al món. Els passadissos i les sales d’espera de l’hospital i les dues àrees bàsiques es van omplir de globus d’heli amb missatges per conscienciar usuaris i professionals, com per exemple ‘El fum del tabac apaga la flama de la vida’, ‘Avui pot ser un bon dia per deixar de fumar’, ‘El tabac produeix un envelliment de les cèl·lules del cos i, per tant, avança tots els processos, entre ells la menopausa’ o ‘El fum del tabac perjudica el fetus durant el procés de gestació’.

A més, a les diferents recepcions, usuaris i professionals van poder provar d’inflar un globus per comprovar quina era la seva capacitat pulmonar. A Catalunya encara fumen gairebé 1,5 milions de persones de 15 anys o més i les morts atribuïbles al tabaquisme continuen baixant, però són més de 24 cada dia, fins al punt que 1 de cada 6 morts es relaciona amb el consum de tabac.

Go to Top